About Me

Lidt om mig selv sagde katten!

Jeg er en pensioneret foto entusiast, der har fotograferet siden jeg var ganske ung.

Jeg tog mine første fotos med et gammelt bælgkamera, jeg havde fundet i vores kælder.

Jeg havde kameraet med på en rejse til Norge på en ålekvase sammen med min bror.

Dette er et af de første fotos jeg har taget, jeg var ikke lige opmærksom på, at motoren fik kvasen til at ryste helt vidt.

Jeg købte mit første kamera i begyndelsen af 1975, det var et Yashica 35 GSN, desværre har jeg ikke længere de første flere hundrede fotos jeg tog med kameraet.

Kameraet havde et lidt pudsigt system til lysmåling, med nogle dioder: https://duckduckgo.com/?t=ffab&q=yashica+camera&atb=v351-1&iax=images&ia=images&iai=http%3A%2F%2Fwww.kenrockwell.com%2Fyashica%2Fimages%2Felectro-35%2FD3S_1616-1200.jpg

Min bror og jeg købte et fremkalde udstyr til sort/hvid fotos. Vi fik Optimussen installeret i kælderen på vores barndoms hjem.

Desværre er negativerne fra dengang ikke i særligt god stand, der er et hav af ridser i dem.

Et par år senere købte jeg mit første spejlrefleks kamera et Canon TX med en 50mm standard linse: https://global.canon/en/c-museum/product/film90.html

Jeg købte sidenhen en 200mm Tamron linse, samt en konverter så jeg fik i alt 400mm brændvidde.

Dette kamera var en tro følgesvend de næste 25 år, indtil der sprang en fjeder i kameraet, jeg nåede dog, at tage adskillige tusinde fotos med dette kamera, som fik en del hug på ski og sejlture.

Jeg var uden fungerende kamera i et par år omkrig år 2001, inden jeg købte et kompakt kamera til 35mm film.

Det var et Rollei Giro 105 med indbygget zoom funktion 38-105mm, som jeg benyttede til lidt ferie fotos, som herfra Khartago.

Kameraet tog nu ikke specielt gode fotos, sammenlignet med det ældre Canon TX.

I juni 2009 får jeg mit første digitale camera et Canon IXUS 110. Kameraet endte sine dage i 2015 ved at komme i klemme ved gearstangen i bilen, hvorved skærmen blev smadret.

IXUS’n bliver tilføjet et Canon 600D med en 18-55 og 55-250mm linse i marts 2014, herefter begynder jeg så småt at tage rigtigt mange fotos.

Jeg begynder også at benytte RAW formatet på 600D. Til at begynde med forstår jeg ikke rigtigt ideen med RAW, idet fotos egentligt var dårligere end JPEG versionerne ud af kameraet.

Jeg købte også en version af Photoshop Elements til redigering af fotos omkrig år 2014. Programmet blev hurtigt skiftet ud med Lightroom 6 i forbindelse med, at jeg begyndte at se lyset i at benytte RAW formatet.

Jeg har benyttet Lightroom 6 indtil nu, hvor jeg er skiftet til ON1 RAW 2024, idet Lightroom ikke kan håndtere CR3 filer direkte.

I begyndelsen var det især ferie og Surf fotos, som jeg tog med kameraet.

Jeg skiftede Canon 600D ud med et 80D et par år senere i 2016, og dette kamera har tjent mig godt, og jeg har taget omkring 40.000 fotos med det.

Der kom et Sony RX100 mark III til i 2019, til brug i by og ferie situationer.

Interessen for at fotografere fugle kom til efter at jeg stoppede på arbejdsmarkedet, og er egentligt en konsekvens af, at jeg manglede motion og begyndte at motionere dagligt.

Jeg benytter i dag et Canon 5D mark IV og et R7 udover det lille Sony RX100 mark III kamera.